Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинмониторинг роз'яснив, по яких документах слід ідентифікувати нерезидента

1 березня 2012, 17:23
3731
0
Реклама

Листом № 5464/0310-6-7 Госфинмониторинг роз'яснив суб'єктам первинного финмониторинга особливості ідентифікації нерезидентів.

Зокрема, в листі вказується, що документом, який засвідчує місце проживання або тимчасового перебування нерезидента в Україні, для його ідентифікації відповідно до Законом "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму" може бути: посвідка на постійне або тимчасове проживання, імміграційна карта або паспорт, зареєстрований в пункті пропуску через державний кордон.

Крім того, згідно ч. 1 ст. 3 Закону "Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні", нерезидент може отримувати довідку об реєстрації місця проживання або місця перебування - документ, який видається органом реєстрації особі на його вимогу і підтверджує реєстрацію місця проживання або місця знаходження особи. Таким чином, на думку держоргану, суб'єкт первинного фінансового моніторингу може зажадати у клієнтів довідку про реєстрацію місця проживання або місця перебування.

Госфинмониторинг також вказав, що у разі, якщо законодавством не передбачений обов'язок для іноземців, осіб без громадянства здійснювати реєстрацію місця проживання або місця перебування в Україні, суб'єкт первинного фінансового моніторингу з'ясовує таку інформацію із слів клієнта.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини