Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд встановив тривалість митного контролю транзитних контейнерів з товарами

1 березня 2012, 15:32
646
0
Реклама

Постановою № 156 від 29.02.2012 р. уряд вніс зміни в Порядок переміщення товарів в пунктах пропуску через державний кордон, розташованих на території морських портів України, під час контейнерних перевезень в прямому змішаному повідомленні.

Порядок доповнений положенням про те, що інформація, яка подається капітаном судна службі санітарно-епідеміологічного контролю і адміністрації порту, повинна надаватися не пізніше чим за добу (чи у момент виходу з найближчого порту, якщо морський перехід складає менше доби) до прибуття судна в порт призначення в електронній формі з дотриманням вимог законодавства про електронний документообіг.

Крім того, уряд встановив, що вантаження і розвантаження судна з товарами, переміщуваними в контейнерах, які зберігаються в межах одного пункту пропуску або зони митного контролю на території морського торгового порту до моменту їх вивезення іншим судном, а також від'їзд судна з порту здійснюються без представлення контролюючим органам документів, необхідних для проведення відповідних видів контролю таких товарів.

Кабмін також вирішив обмежити тривалість митного контролю товару, переміщуваного транзитом через митну територію України в контейнері, у разі проведення попереднього документального контролю. Згідно з вказаною постановою, контроль не повинен перевищувати 4-го годинника з моменту подачі передбачених законодавством документів.

Більше того, з Порядку виключена норма, що передбачає можливість повторного огляду товарів на складах одержувача товарів (вантажу) або у вантажних митних комплексах поза пунктом пропуску.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини