Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує відмінити ліцензії на створення більшості об'єктів архітектури

1 березня 2012, 14:32
1176
1
Реклама

Кабінет Міністрів подав до парламенту законопроект, яким пропонується відмінити ліцензування господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури І, - ІІІ категорій складності.

Законопроектом № 10131 пропонується внести зміни до Законів "Про архітектурну діяльність" і "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

Таким чином, у разі прийняття проекту, ліцензуванню підлягатиме тільки діяльність, пов'язана з будівництвом об'єкту архітектури, який по складності архітектурно-будівельного рішення і (чи) інженерного устаткування відноситься до IV і V категоріям складності.

Порядок віднесення об'єктів будівництва до IV і V категорії складності затверджений постановою КМУ від 27 березня 2011 року № 557 (з текстом постанови можна ознайомитися у базі ЛІГА :ЗАКОН). Об'єкти відносяться до таких категорій, якщо вони, приміром розраховано на постійне перебування більш ніж 300 осіб (для IV категорії) /400 осіб (для V категорії) і (чи) періодичне перебування понад 500 осіб (для IV категорії) і 1000 осіб (для V категорії).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини