Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госгорпромнадзор: при навчанні своїх співробітників охороні праці декларації відповідності матеріально-технічної бази не вимагається

1 березня 2012, 11:41
919
0
Реклама

У роз'ясненні від 20.01.2012 р. держслужба гірського нагляду і промислової безпеки зупинилася на питаннях проведення навчання по охороні праці.

Зокрема, в роз'ясненні вказано, що навчання з питань охорони праці працівників на власному підприємстві не може бути розцінене як здійснення господарської діяльності, а отже, представлення декларації відповідності матеріально - технічну базу в Госгорпромнадзор не потрібно.

Служба пояснює це тим, що така діяльність не є господарською в розумінні ст. 3 ХК, а відповідно до Законом "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" дозвільна система застосовна виключно у сфері господарської діяльності.

Суб'єкт же господарювання, який має намір проводити навчання з питань охорони праці працівників інших суб'єктів господарювання, професійну підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації працівників, що залучаються до виконання робіт з підвищеною небезпекою, повинен письмово повідомити про це територіальний орган Госгорпромнадзора у формі декларації.

В той же час, держорган звернув увагу на те, що в Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці будуть внесені відповідні зміни з вказаного питання для приведення його у відповідність з постановою Кабміну № 1107 від 26.10.2011 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини