Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада приступила до чергової реформи Закону про держзакупівлі

9 лютого 2012, 18:17
1474
0
Реклама

Верховна Рада прийняла за основу урядовий законопроект № 9634вносячий ряд істотних змін в Закон "Про здійснення державних закупівель".

Передбачено, що закупівля товарів по Закон "Про здійснення державних закупівель" здійснюватиметься тільки при закупівлі товарів за державні кошти (виключаються багато закупівель комунальними підприємствами і хозпредприятиями, корпоративні права на які належать державі). Впроваджується можливість ввести можливість закупівлі за скороченою процедурою продуктів харчування і послуг з організації живлення. Визначаються випадки відміни процедури закупівлі у одного учасника замовником.

Також, у черговий раз запропоновано розширити перелік товарів, робіт і послуг, закупівля яких не регулюється Законом "Про здійснення державних закупівель". Серед них - придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна; послуги третейських судів і арбітражів; послуги для збірних команд України; освітні послуги, які надаються закордонними вищими учбовими закладами і науковими установами; фінансові послуги, які надаються у зв'язку з емісією, купівлею, продажем, передачею цінних паперів і інш. Окремо вказано, що дія Закону не поширюється на укладення трудових договорів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини