Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент в першому читанні схвалив нову редакцію Закону про ліцензування

9 лютого 2012, 18:45
2019
0
Реклама

Урядовий законопроект № 9654що пропонує викласти Закон "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" в новій редакції, був прийнятий депутатами за основу.

Законопроектом запропоновано віднести до видів госпдіяльності, які підлягають ліцензуванню згідно із спеціальними законами, діяльність по централізованому водопостачанню, а також діяльність на ринку природного газу.

Ліцензувати збираються також виробництво бензинів моторних, у тому числі сумішевих, дизельного палива і їх компонентів, а також розробку, виробництво і експлуатацію ракет-носіїв, космічних апаратів і наземних комплексів по їх управлінню.

Нагадаємо, на сьогодні в ст.4 Закону "Про підприємництво" є тільки вказівка на те, що виробництвом бензину і палива можуть займатися тільки нафтові компанії, визначені Кабміном, а здійснювати діяльність пов'язану з ракетами-носіями - тільки державними підприємствами і об'єднаннями зв'язку.

Згідно з проектом, в заяві про видачу ліцензії не буде необхідності вказувати банківські реквізити.

Перелік підстав для залишення заяви про видачу ліцензії без розгляду пропонують розширити за рахунок таких підстав, як: подача заяви раніше, ніж через рік після анулювання попередньої ліцензії на цей вид діяльності у зв'язку з порушеннями; наявність в ЕГР відомостей про перебування суб'єкта господарювання на стадії припинення шляхом ліквідації (припинення підприємницької діяльності).

Проектом також пропонується ввести норму про те, що у разі введення нового виду діяльності, підмета ліцензуванню, суб'єкт господарювання, що займається такою діяльністю, повинен в течії 30 днів (по діючому регулюванню - "робочих днів") з дати набуття чинності ліцензійних умов, звернеться в орган ліцензування для отримання ліцензії. До ухвалення рішення про видачу ліцензії або відмову в її видачі, суб'єкт зможе продовжувати здійснювати таку діяльність на підставі копії опису документів, поданих для отримання ліцензії, яка видається органом ліцензування.

Проект також передбачає, що за переоформлення ліцензії доведеться платити так само, як і за видачу ліцензії. Зараз сума плати за таку админуслугу складає 5 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (85 гривен).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини