Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За пропозицією Президента парламент відхилив закон про зміну поняття "Житлова площа"

9 лютого 2012, 17:55
1150
0
Реклама

За пропозицією Президента сьогодні, 09.02.2012 р., Верховна Рада відхилила ветований Закон "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР відносно визначення житлової і загальної площ об'єкту житлової нерухомості" (на базі законопроекту № 8203).

Нагадаємо, Законом уточнювалися поняття "житлової" і "загальної площі". Під "житловою площею" пропонували розуміти сумарну площу житлових кімнат. До неї не відносилися площа приміщень, призначених для гігієнічних і господарчо-побутових потреб (ванни, туалети, душові, приміщення для прання, комори, прихожі, внутрішньоквартирні хол, коридори, вбудовані шафи). Під "загальною площею" пропонувалося розуміти сумарну площу житлових кімнат і підсобних приміщень, включаючи лоджії, балкони, веранди і тераси.

У пропозиціях Президента вказувалося, що в зв'язку планованим введенням податку на багатство, застосування ставок податку в житловій, а не до загальної площі об'єкту житлової нерухомості за умови впровадження нового поняття "Житлова площа", може створювати ситуацію, при якій платники податків, що мають однакові по загальній площі квартири і будинки, платитимуть до бюджету різні суми податку залежно від особливостей планування об'єктів житлової нерухомості.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини