Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент прийняв зміни, що захищають права туристів

9 лютого 2012, 15:22
976
0
Реклама

Парламент ухвалив закон, яким вносяться зміни до Закону "Про туризм" відносно надання туристичних послуг (на базі законопроекту 7097).

Зокрема, в Закон "Про туризм" ввели нову статтю 19-1 "Інформування споживачів про умови надання туристичних послуг".

Відповідно до неї туроператор (турагент) зобов'язаний повідомити туриста до моменту укладення договору : про місце надання туруслуг, програму туристичного обслуговування, вид і категорію транспорту, характеристику готелів - місце їх розташування, категорію, порядок оплати готельного обслуговування. Також мають бути надані відомості про живлення, ціну туруслуг і так далі

Турфірма повинна надати інформацію про мінімальний кількість туристів в групі, а також попередити туриста про те, що подорож не відбудеться через недобір групи, не пізніше ніж за три дні до початку туристичної подорожі.

Туроператор (турагент) зобов'язаний дотримуватися умов надання комплексу туристичних послуг, про які був проінформований споживач до укладення договору на туробслуживание, крім випадків, коли споживач був повідомлений про зміну таких умов до укладення договору або якщо зміни внесені на підставі угоди, ув'язненої між сторонами договору.

Також викладена в новій редакції стаття 20 Закону, що стосується умов, які повинні міститися в договорі на туристичне обслуговування.

Закон набуде чинності наслідуючий день після публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини