Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухваленню закону про ОСМД заважає питання землі, на якій розміщений будинок

9 лютого 2012, 13:36
991
0
Реклама

Прийняття змін до законів, які регулюють створення і діяльність об'єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСМД) затягується із-за спірного питання землі, на якій цей будинок розташований. Таку думку висловив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Олександр Алипов на прес-конференції у форматі круглого столу, повідомляє прес-служба Минрегиона.

На попередньому засіданні, яке відбулося в грудні 2011 року, Комітет ВР України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства і регіональної політики затвердив ключові питання, що стосуються земельної ділянки, на якій розміщений будинок. Профільний комітет одноголосно проголосував, що земля під будинком (пляма забудови) має бути загальним майном власників квартир будинку, а прибудинкова територія - передається в постійне користування ОСМД. Втім, таке рішення спричинило величезний резонанс в Парламенті - юристи ВР дали негативну оцінку документу.

"Повністю згоден з народним депутатом членом профільного комітету Віктором Матчуком : цей проект по суті прирівнює мешканців багатоквартирних будинків, до жителів власного будинку, які мають земельну ділянку в приватній власності", - прокоментував питання законопроекту Олександр Алипов.

Проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно об'єднань співвласників багатоквартирного будинку" був схвалений в першому читанні ще в липні минулого року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини