Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС: виробники і продавці ювелірних виробів не можуть застосовувати упрощенку

9 лютого 2012, 12:03
956
0
Реклама

ДПС своїм листом від 06.02.2012 р. N 3443/7/17-1217 роз'яснила, чи можуть підприємці, що здійснюють виробництво і продаж ювелірних виробів, застосовувати спрощену систему налогооблажения.

На думку ДПС, суб'єкти господарювання, які здійснюють здобич, виробництво і реалізацію дорогоцінних металів і коштовних каменів, у тому числі ювелірних виробів, не можуть бути платниками єдиного податку.

Податківці обгрунтовують це зокрема тим, що ювелірні вироби підпадають під визначення "виробів з дорогоцінних металів", а це поняття у свою чергу включене Законом "Про державне регулювання здобичі, виробництва і використання дорогоцінних металів і коштовних каменів і контролі за операціями з ними" до складу поняття "Дорогоцінні метали і коштовні камені".

Таким чином, оскільки, як випливає з роз'яснення податкової: ювелірні вироби=дорогоцінні метали і коштовні камені, то на виробництво і продаж ювелірних виробів поширюється пункт 291.5.1 Податкового кодексу, який і передбачає заборону бути платником єдиного податку підприємцям, які здійснюють здобич, виробництво і реалізацію дорогоцінних металів і коштовних каменів.

При цьому в листі вказується, що фізособи - підприємці, які роблять побутові послуги населенню, зокрема по виготовленню ювелірних виробів по індивідуальному замовленню, і послуги з ремонту ювелірних виробів, мають право застосовувати спрощену систему оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини