Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС продовжила мораторій на перевірки малого бізнесу

8 лютого 2012, 15:21
2599
5
Реклама

Державна податкова служба продовжить мораторій на перевірки малого бізнесу, повідомляє прес-служба ДПС. Дрібних підприємців не тривожитимуть не лише в першому, але і в другому кварталі 2012 року.

Про це повідомив Голова ГНСУ Олександр Клименко сьогодні після засідання Кабінету Міністрів.

Він підкреслив, що діючий мораторій безумовно виконується. "Жоден інспектор або податковий міліціонер не відвідав жодного ринку або інше місце, де працюють підприємці. Малий бізнес брав участь в створенні нової спрощеної системи оподаткування, а згодом отримав адаптаційний період для впровадження у своїй роботі нових вимог закону", - відмітив Олександр Клименко.

Крім того, триває скорочення кількості перевірок інших суб'єктів господарювання. План на перший квартал передбачає, що перевірятимуть тільки 2 тис. підприємств.

Як повідомляється на сайті ДПС, в позаминулому році в Україні відбулися 23 тисячі перевірок. У минулому - 12 тис. В 2012 році - близько 8 тис.

"Тобто за рік фіскальний контроль зменшився майже втричі, і при цьому став якісніше. Впроваджена система пошуку суб'єктів тіньової економіки дозволяє знаходити порушників дистанційно, виключно аналітичними методами. Не тривоживши при цьому добросовісних платників. І надалі ми розвиватимемо, в першу чергу, безконтактні способи моніторингу", - помітив О. Клименко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини