Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про ринок земель може бути відкладений надовго

6 лютого 2012, 15:06
982
0
Реклама

У найближчі півроку Верховна Рада не розглядатиме проект закону про ринок земель в другому читанні. Так вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин, про що він заявив сьогодні на брифінгу, повідомляє Ліга.net.

"Проект закону буде розглянутий тоді, коли суспільство буде готове сприйняти його. Я думаю, що не на цій сесії", - сказав Литвин.

Литвин відмітив, що до законопроекту є істотні зауваження. "Я б сказав навіть більше того : є неприйнятна протидія з боку людей, у яких в оренді знаходяться сотні тисяч гектар землі, і їх статус-кво влаштовує, оскільки вони за безцінь володіють значним земельним ресурсом України. Але оскільки громадська думка негативна по відношенню до цього закону, я думаю, що треба над ним працювати", - відмітив Литвин.

Спікер парламенту підкреслив, що, на його думку, на цій сесії законопроект розглядати не слід, "оскільки він буде предметом і об'єктом жорсткої політичної протидії".

Нагадаємо, минулого тижня комітет Верховної Ради з питань аграрної політики і земельних стосунків закінчив підготовку законопроекту "Про ринок земель" до другого читання.

Раніше голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко заявляв, що законопроект "Про ринок земель" очікується до розгляду Верховною Радою в другому читанні на пленарному засіданні 7-10 лютого.

У першому читанні законопроект був ухвалений 9 грудня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини