Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва пропонує закон про реєстрацію платниками ПДВ усіх охочих

6 лютого 2012, 12:57
1766
0
Реклама

На офіційному веб-сайті Держкомітету з питань регуляторної політики і підприємництва розміщений проект закону про внесення змін до Податковий кодекс.

Проектом передбачена добровільна реєстрація платником ПДВ без яких-небудь умов. Якщо в даний момент реєстрація таким платником можливо тільки після 12 місяців існування суб'єкта підприємництва, і за умови здійснення ним операцій постачання платникам ПДВ в об'ємі, не меншому 50% від загального об'єму поставок (пункт 182.1 НК), то за проектом для отримання статусу платника ПДВ вистачає лише заяви про таке бажання.

Відмовити суб'єктові господарювання в реєстрації платником ПДВ відповідно до проекту можна, але тільки в 7 випадках: при недостовірність приведеної в заяві інформації; за відсутності за податковою адресою; при реєстрації платником податку, сплата якого не передбачає сплату ПДВ; при визнання судом засновницьких документів ДЗИГ недійсними; при винесенні судом рішення про ліквідацію ЮЛ-банкрота; при визнанні судом ФОП недієздатним або обмежено дієздатним; при ліквідації судом ДЗИГ (позбавленні статусу суб'єкта господарювання ФОП) або анулюванні його податкової реєстрації.

У разі відмови податківці в обов'язковому порядку повинні будуть вказати одно з цих підстав.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини