Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує "упрощенцам" платити єдиний внесок поквартально

3 лютого 2012, 13:12
1671
0
Реклама

Кабмін вніс на розгляд Верховної Ради законопроект № 9779, що пропонує змінити терміни сплати єдиного внеску ФЛП-упрощенцами і самозанятыми особами.

Зокрема, законопроект передбачає, що ФОП, що обрали спрощену систему оподаткування,, і члени їх сімей, що беруть участь в здійсненні підприємницької діяльності, повинні сплачувати єдиний внесок щокварталу, до 20 числа місяця, що йде за звітним кварталом.

Проектом також пропонується встановити, що особи, що забезпечують себе роботою самостійно, - займаються незалежною професійною діяльністю, а саме науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою або викладацькою, а також медичною, юридичною практикою, у тому числі адвокатською, нотаріальною діяльністю, або особи, що здійснюють релігійну (місіонерську) діяльність, зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року.

Таким чином, окрім змін терміну сплати єдиного внеску ФОП - "упрощенцам", законопроектом також пропонується синхронізувати оплату єдиного внеску самозанятыми особами, з подачею податкової звітності. ЄВ таких осіб розраховується, виходячи з сум прибутків, вказаних в податковій звітності, яка подається через 40 календарних днів після закінчення року і до 1 травня наступного року. На сьогодні такі платники сплачують єдиний внесок один раз в рік, до 20 січня, тобто до подачі податкової звітності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини