Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС: арбітражні керівники не можуть обрати "упрощенку"

3 лютого 2012, 10:58
1421
1
Реклама

У листі № 2757/7/15-2217Є від 26.01.2012 р. об'єктом уваги ДПС сталі юрособи, що здійснюють управління підприємствами. Визначити, хто відноситься до таким суб'єктом стало необхідним в контексті вирішення питання про застосування спрощеної системи оподаткування.

Згідно п.п. 7 п.291.5 ст. 291 НК не можуть бути платниками єдиного податку суб'єкти господарювання - юридичні особи, що здійснюють діяльність по управлінню підприємствами. Проаналізувавши КВЕД - 2005податкова дійшла висновку, що до юрособ, що здійснюють управління підприємствами відносяться особи, що займаються діяльністю, передбаченою класом 74.15 груп 74.1 ДК 009:2005.

Нагадаємо, цей клас включає: діяльність по управлінню холдинговими компаніями, що оперують в основному у сфері володіння цінними паперами (чи іншими частинами капіталу) інших компаній і підприємств з метою здійснення контролю над ними або впливу на прийняття ними управлінських рішень; діяльність арбітражних керівників, а також: діяльність нефінансових холдингових компаній, діяльність штаб-квартир (офісів) компаній, централізованих правлінь і подібних органів, які контролюють і управляють іншими підрозділами компанії або підприємства і які зазвичай здійснюють функції по плануванню і стратегічному або організаційному керівництву компанією або підприємством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини