Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба роз'яснила нюанси звітності по платі за користування надрами

29 лютого 2012, 17:27
593
0
Реклама

У листі від 22.02.2012 р. № 5157/7/15-2117 ДПС роз'яснила особливості формування і здачі звітності по платі за користування надрами.

Необхідність роз'яснення обумовлена набуттям чинності 13.01.2012 р. Закону № 4235 - VI, що змінює ставки плати за користування надрами для видобутку корисних копалин (окрім ставки по нафті і конденсату, яка залишилася на рівні 2011 року) і в цілях, не пов'язаних з видобутком корисних копалин, на індекс промислових цін (111,3%).

Виходячи з дати набуття чинності Закону, платники за I квартал 2012 року (у травні с. р.) повинні будуть подати в органи податкової служби два додатки "Розрахунок податкового зобов'язання по платі за користування надрами для видобутку корисних копалин (у частини корисних копалини, для яких затверджені ставки в абсолютних значеннях) " до Податкового розрахунку по платі за користування надрами для видобутку корисних копалин, а саме: починаючи з 1 січня і по 12 січня с. р. включно - по ставках плати за користування надрами для видобутку корисних копалин, які діяли до набуття чинності Закону, а з 13 січня і по 31 березня с. р. включно - згідно із ставками, певним цим Законом.

Аналогічним чином повинні будуть звітувати і суб'єкти, що користуються надрами в цілях, не пов'язаних з видобутком корисних копалин, - їм належить подати в зазначені терміни два додатки "Розрахунку податкового зобов'язання по платі за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобутком корисних копалин" до Податкового розрахунку по платі за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобутком корисних копалин.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини