Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала, коли декларувати зобов'язання по акцизному податку

29 лютого 2012, 12:43
506
0
Реклама

Листом від 24.02.2012 р. № 5533/7/15-5217 ДПС роз'яснила, коли слід відображати в звітності податкові зобов'язання по акцизному податку при оформленні податкового векселя.

Проаналізувавши норми Податкового кодексу, держорган дійшов висновку, що погашення податкового векселя, виданого в порядку, передбаченому ст. 225 НК, відбувається у момент фактичної сплати суми зобов'язання в повному об'ємі незалежно від дати видачі векселяа не при настанні останнього дня терміну для його погашення. Вказану суму платник повинен включити в розрахунок акцизного податку за той податковий період, в якому було здійснено сплату акцизного податку в повному об'ємі.

Приводом для роз'яснення стала неоднакова практика платників податків за визначенням дати виникнення зобов'язання по акцизному податку, що призводить до спотворення податкового зобов'язання і, як наслідок, - до виникнення тимчасових переплат ( за рахунок придбання марок акцизного податку без відповідного погашення векселя).

Нагадаємо, згідно ст. 225 НК виробники алкогольних напоїв до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого зобов'язані або сплатити податок грошовими коштами, або надати податковій службі податковий вексель, який є забезпеченням виконання зобов'язання такого платника у встановлений термін сплатити суму податку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини