Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Регіонали" пропонують врегулювати процедуру залучення до адмінвідповідальності за порушення ПДД, зафіксовані технічними засобами

28 лютого 2012, 16:55
1318
2
Реклама

Група депутатів від ПР (Володимир Олейник, Володимир Малышев, Дмитро Шенцев) внесла на розгляд парламенту законопроект № 5220-дяким, окрім іншого, передбачено удосконалення механізму залучення до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього жвижения (ПДД), які фіксуються автономними технічними засобами.

Автори проекту пропонують встановити, що власники транспортних засобів (ТС), що притягаються до адміністративної відповідальності за правопорушення, зафіксовані працюючими в автоматичному режимі (без участі оператора) стаціонарними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки або відеозаписи, зобов'язані доводити свою невинність.

Законопроектом також запропоновано закріпити, що при порушенні встановленого для ТС заборони рухатися по тротуарах або пішохідних доріжках, в'їзді на залізничний переїзд на заборонений сигнал світлофора або при закритому шлагбаумі, проїзді на заборонний сигнал світлофора, виїзді на смугу зустрічного руху, перевищенні встановлених обмежень швидкостіякі зафіксовані працюючими в автоматичному режимі (без участі оператора) стаціонарними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозаписи, до адміністративної відповідальності притягуватимуться власники ТС, якщо особа, яка управляла ТС у момент здійснення правопорушення, не встановлена.

Власник зможе уникнути відповідальності, якщо впродовж 10 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу надасть посадовцю, що виніс постанову, конкретні відомості відносно особи, ТС, що управляло, у момент здійснення правопорушення, або документи підтверджують що ТС вибуло з його володіння внаслідок протиправних дій інших осіб. При цьому стара постанова буде скасована, а замість нього буде виноситься нове.

Якщо ж власником ТС є юридична особа, керівникові або особі, яка виконує його обов'язки, ДАІ направить повідомлення про здійснення правопорушення з вимогою в 10-денний термін з моменту отримання надати відомості про особу, яка управляла ТС у момент здійснення цього правопорушення. Якщо інформація не буде надана в зазначений термін, до відповідальності притягнуть керівника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини