Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердив новий порядок ухвалення рішень про класифікацію товарів за УКТЗЕД

27 лютого 2012, 14:39
1070
0
Реклама

Наказом Мінфіну від 27.12.2011 р. № 1740 затверджений новий Порядок ухвалення попередніх рішень про класифікацію і кодування товарів відповідно до УКТЗЕД.

Новий Порядок небагатьом відрізняється від діючогоале на деякі зміни все ж слід звернути увагу.

Зміни торкнулися термінів ухвалення попереднього рішення. Загальний термін залишився тим самим - 30 днів, а ось продовжити його з набуттям чинності наказу зможуть тільки на 15 днів, на відміну від можливого на сьогодні продовження до 60 днів.

Новим Порядком також встановлені чіткі терміни видачі дубліката попереднього рішення, які нинішнім Порядком не передбачені. Так, видача дубліката повинна буде здійснюється впродовж 10 днів з дати подачі відповідної заяви на підставі відомостей, що зберігаються в справах структурного підрозділу або уповноваженого митного органу, що видав рішення.

Крім того, Порядок містить нове основи для відгуку попереднього рішення. Такою основою є його прийняття "на підставі недостовірної інформації".

Наказ набуде чинності через 10 днів після його офіційної публікації. Відповідно втратить силу діючий зараз наказ Держмитслужби з цього питання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини