Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба роз'яснила нюанси реєстрації "единщиков" платниками ПДВ

23 лютого 2012, 16:40
2243
0
Реклама

20 січня 2012 року наказом № 131 ДПС затвердила податкову консультацію відносно реєстрації "упрощенцев" платниками ПДВ.

Зокрема, податкова вказала, що платники єдиного податку третьої і четвертої груп, що застосовують ставку 5 відсотків, не підлягають обов'язковій реєстрації платників ПДВ і у випадках, коли їх об'єми постачання товарів (послуг) за останні 12 календарних місяців сукупно перевищують 300 тис. гривен

Що стосується моменту переходу платників єдиного податку третьої або четвертої групи, що змінили ставку єдиного податку в 5% на ставку в 3%, то податкова вказала, що вони (окрім тих, які здійснюють постачання послуг (робіт) платникам ПДВ, об'єми яких за останні 12 календарних місяців сукупно перевищують 300 тис. гривен) можуть здійснити такий перехід (за умови відповідності вимогам, визначеним п. 181.1 ст. 181 НК для обов'язкової реєстрації або п. 182.1 ст. 182 НК для добровільної реєстрації) і зареєструватися як платники ПДВ з початку наступного календарного кварталу.

Платники єдиного податку третьої і четвертої груп, які застосовують 5% -ную ставку і здійснюють постачання послуг платникам ПДВ, об'єми яких за останні 12 календарних місяців сукупно перевищують 300 тис. гривен, також можуть за власним бажанням перейти на сплату єдиного податку по ставці 3 відсотки і зареєструватися платниками ПДВ. У такому разі реєстраційна заява подається не пізніше 10 чисел календарного місяця, що йде за місяцем, в якому досягнутий об'єм операцій оподаткувань в сумі 300 тис. гривен, а реєстрація здійснюється за правилами обов'язкової реєстрації.

Крім того, податкова служба підкреслила, що платник податків, який виключений з реєстру платників ПДВ, реєстрація якого в якості платника ПДВ анулювана за ініціативою податкового органу, може, а в окремих випадках - зобов'язаний, зареєструватися в якості платник ПДВ.

Держорган також вказав, що негативна податкова історія за період "попередньої" реєстрації в якості платника ПДВ (наявність розбіжностей з контрагентом між податковими зобов'язаннями і податковим кредитом, віднесення платника до тих або інших груп ризиків, наявність негативного значення податку на додану вартість та ін.) не є основою для відмови в реєстрації платником ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини