Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада визначила, в якому порядку привласнювати імена фізичних осіб об'єктам права власності

23 лютого 2012, 13:35
1364
0
Реклама

Сьогодні, 23.02.2012 р., парламент ухвалив Закон "Про привласнення юридичним особам і об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних і святкових дат, назв і дат історичних подій" на основі законопроекту № 2447.

Цим законом врегульовані стосунки, що виникають у зв'язку з привласненням юридичним особам і об'єктам права власності, які за ними закріплені, об'єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) суспільно - політичних і громадських діячів, захисників Вітчизни, воєначальників, діячів науки, освіти, культури і інших сфер громадського життя, ювілейних і святкових дат, назв і дат історичних подій.

При цьому, під об'єктами права власності, окрім іншого, також розуміються: літальні апарати, річкові і морські судна, об'єкти космічної діяльності; сквери, бульвари, вулиці, провулки, проїзди, проспекти, площі, набережні, мости.

Законом встановлено, що ім'я фізичної особи привласнюється тільки після його смерті. При цьому рішення про привласнення імен фізичних осіб не є основою виникнення прав інтелектуальної власності у третіх осіб.

Обов'язковим етапом привласнення імені, ювілейної і святкової дати, назви і дати історичних подій буде проведення громадського обговорення.

У разі, якщо у фізичної особи, ім'я якої пропонується присвоїти особі або об'єкту права власності, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає - батьки, рідні брати і сестри), необхідно буде також отримувати їх письмову згоду на привласнення імені.

Законом також встановлений порядок подачі представлення про привласнення імені, ювілейної і святкової дати, назви і дати історичних подій, а також порядок ухвалення рішення по ньому.

У Завершальних положеннях Закону вказується, що привласнення імен іноземних фізичних осіб юридичним особам і об'єктам права власності, які за ними закріплені, робиться відповідно до його вимог.

Закон, у разі підписання його Президентом, набуде чинності наступного дня після його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини