Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив Закон про заходи у відповідь на недружні зовнішньоекономічні дії інших держав

23 лютого 2012, 12:31
946
2
Реклама

Парламент прийняв на базі урядового законопроекту № 8571 Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно захисту вітчизняних товаровиробників у відповідь на дискримінаційні і (чи) недружні дії іноземних держав, митних союзів або економічних угрупувань".

Законом встановлення фактів дискримінаційних дій віднесене до компетенції міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, яка повинна винести відповідну ухвалу на підставі матеріалів розслідування, що проводиться органом виконавчої влади з питань економічної політики.

Заходи у відповідь вживаються внаслідок дискримінаційних і недружніх дій інших держав, митних союзів і економічних угрупувань.

До компетенції Верховної Ради як органу влади, що здійснює державне регулювання зовнішньоекономічної діяльності, віднесено вжиття наступних заходів у відповідь : встановлення повної або часткової заборони (ембарго) на торгівлю, позбавлення режиму найбільшого сприяння або пільгового спеціального режиму. Кабінет Міністрів може впроваджувати в якості міри у відповідь режим ліцензування імпорту товарів.

Усі перераховані заходи можуть бути вжиті на підставі звернення двох центральних органів виконавчої влади - органу з питань економічної політики і органу з питань формування і реалізації державної політики у сфері зовнішніх зносин. Це звернення, у свою чергу, формується на підставі рекомендації Міжвідомчої комісії, що встановила факт дискримінаційних дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини