Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Придбання собак небезпечних порід пропонують регламентувати на законодавчому рівні

23 лютого 2012, 09:41
957
6
Реклама

Народний депутат від фракції НУ-НС Микола Кульчинский вніс на розгляд парламенту законопроект № 10022-1яким пропонує внести зміни в ряд нормативно-правових актів, націлених на захист тварин від жорстокого поводження.

Законопроектом пропонують заборонити відстріл, отруєння і інші методи умертвіння тварин, окрім евтаназії. При цьому необхідність застосування евтаназії повинна, на думку автора, підтверджуватися письмовим укладенням виконавчого органу місцевого самоврядування і обов'язково письмово узгоджуватися з усіма зоозащитными добродійними або громадськими організаціями, діючими на території цієї адміністративної одиниці.


Микола Кульчинский також вважає неприпустимим умертвіння новонародженого приплоду тварин, тому усі норми, що дозволяють їх умертвіння, пропонується із законодавства виключити.


Суб'єкт законодавчої ініціативи вважає необхідним встановити пряму законодавчу заборону на розведення домашніх безпородних тварин, а також умертвіння домашніх і бездомних тварин (зокрема, собак і кішок) з метою споживання, а також використання хутра і шкіри. За останнє (споживання і використання хутра) рекомендується встановити карну відповідальність з покаранням у вигляді штрафу до 200 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян. Карну відповідальність з покаранням у вигляді штрафу запропоновано ввести також за незаконне умертвіння тварин.

Що стосується собак небезпечних порід (перелік яких повинен визначаться Постановою Кабміну після консультацій з Клубом собаківництва України), за проектом для їх придбання громадянинові необхідно буде отримати наступні документи: довідку з психоневрологічного диспансеру про можливість змісту такої тварини; довідку з наркологічного диспансеру про те, що обличчя не знаходиться в нім на обліку; довідку дільничного міліціонера відносно благополуччя сім'ї.  Що важливо, людині, бажаючій придбати собаку вищезгаданих порід, повинно виконатися не менше 18 років. Крім того, автор ініціативи пропонує встановити адміністративну відповідальність за вигул собак небезпечних порід в громадських місцях без поводка і намордника або іншим чином, що створює небезпеку для оточення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини