Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ратифікував угоду з РФ про порядок перетину кордону жителями прикордонних регіонів

22 лютого 2012, 12:26
1347
3
Реклама

Сьогодні, 22.02.2012 р., парламент ухвалив в цілому законопроект № 0246яким ратифікував угоду між урядами України і Російської Федерації про порядок перетину російсько-українського кордону жителями прикордонних регіонів.

Вказаною угодою передбачено збільшення пунктів пропуску через державний кордон в 4 рази. В цілому угода націлена на спрощення порядку перетину державних кордонів.

Перетинати межу за спрощеними правилами зможуть жителі прикордонного регіону, тобто області, а не тільки прикордонних населених пунктів.

Для "пільгового" в'їзду в РФ громадянинові України знадобиться пред'явити один з наступних документів : паспорт громадянина України (за наявності відмітки про реєстрацію постійного проживання в пограничному регіоні); свідоцтво про народження (для дітей до 16 років) і виписку з будинкової книги (довідку), що підтверджує постійне проживання дитини в прикордонному регіоні; паспорт громадянина України для виїзду за кордон (за наявності відмітки про реєстрацію постійного проживання в пограничному регіоні); проїзний документ дитини (за наявності відмітки про постійне проживання в прикордонному регіоні); довідку про втрату документів.

Жителі прикордонних регіонів зможуть перетинати межу пішки, на велосипедах, мотоциклах, гужовому і легковому транспорті, човнах, що належать їм, а також на автомобільному і поромному транспорті загального користування міждержавного повідомлення в межах прикордонних регіонів.

Що стосується легкових транспортних засобів, що належать таким громадянам, реєструвати їх на території чужої держави не знадобиться.

Крім того, громадяни зможуть переміщати через кордон товари, не призначені для виробничої або іншій комерційній діяльності без сплати митних зборів і податків

Після перетину кордону громадяни обох держав зможуть знаходитися на території держави тільки в межах регіону, в який вони в'їхали через місцевий пункт пропуску.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини