Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент пропонує зобов'язати телерадіокомпанії усіх форм власності здійснювати субтитрирование телепередач, фільмів і новин

20 лютого 2012, 15:10
819
2
Реклама

Президент ветував Закон "Про внесення змін до статей 43 і 49 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", прийнятий на основі законопроекту № 8214 яким парламент вирішив ввести обов'язкове субтитрирование і сурдопереклад новин і офіційних повідомлень.

У своїх пропозиціях Президент виразив невдоволення тим, що транслювати новини і офіційні сполучення з сурдоперекладом або субтитрированием за вказаним законом зобов'язані тільки державні і комунальні телерадіоорганізації.

Замість цього В. Янукович пропонує зобов'язати усе телерадіоорганізації, незалежно від форми власності, здійснювати субтитрування або переклад жестовою мовою, при чому не лише офіційних повідомлень, а і кино-, відеофільмів, передач і програм в порядку і на умовах, визначених Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, згідно з ухваленим законом, субтитрированию і (чи) сурдоперекладу підлягають тільки повідомлення Верховної Ради, Президента, Кабміну, Конституційного Суду, Верховної Ради АРК, органів місцевого самоврядування і місцевих виконавчих органів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини