Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гостможслужба: принцип презумпції правомірності рішення платника податків може застосуються тільки після складання акту перевірки

20 лютого 2012, 12:12
832
0
Реклама

У листі від 07.12.2011 р. № 11.1/1.2-15.1/16495 Держмитслужба розглянула питання застосування презумпції правомірності рішення платника податків.

На думку Держмитслужби, застосування такого принципу може мати місце тільки після завершення перевірки контролюючим органом платника податків і складання в установленому порядку акту такої перевірки.

Держорган обгрунтовує це тим, що в ході перевірки платника податків митний орган не приймає обов'язкових для платника податків рішень, а тільки здійснює вивчення діяльності підприємства, а у разі виявлення порушень вимог законодавства фіксує їх в акті перевірки.

А ось рішення, які приймаються митними органами на підставі акту перевірки, повинні прийматися з дотриманням принципу презумпції правомірності.

Нагадаємо, презумпція правомірності рішення платника податків, передбачена ст. 4 Податкового кодексумає місце у разі, якщо норма закону або іншого нормативно-правового акту, виданого на підставі закону, або якщо норми різних законів або різних нормативно-правових актів допускають неоднозначне (множинну) трактування прав і обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення як платника податків, так і контролюючого органу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини