Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив порядок повідомлення про небезпечну продукцію

2 лютого 2012, 12:44
770
0
Реклама

Кабінет Міністрів постановою № 1401 від 26 грудня 2011 року, що не набуло чинності доки, ствердив Порядок уявлення повідомлення про продукцію, що не відповідає загальній вимозі відносно безпеки продукції, органам державного ринкового нагляду.

Відповідно до Законом №2736 - VI "Про загальну безпеку нехарчової продукції" виробник або розповсюджувач продукції повинні (у порядку, встановленому урядом) представляти органу ринкового нагляду повідомлення про продукцію, що не відповідає загальній вимозі про безпеку.

Як встановлено Порядком, якщо виробникам і розповсюджувачам стало відомо (чи повинно бути відомо на підставі готівкової у них інформації) про те, що вони ввели в обіг, розповсюдили продукцію, що містить риски для споживачів, вони зобов'язані впродовж 2 робочих днів повідомити про це орган ринкового нагляду. Повинні вони повідомити і про прийняті у зв'язку з цим заходи.

Форма повідомлення затверджена разом з Порядком. До повідомлення додаються фотографії товару.

Якщо продукція представляє серйозний ризик, в повідомленні також вказуються: відомості, що дають можливість ідентифікувати продукцію, у тому числі її найменування, номер партії або серійні номери; повний опис ризику; будь-яка інша інформація, необхідна для відстежування походження і обороту продукції; опис прийнятих заходів з метою запобігання ризикам для споживачів.

Повідомлення згідно з цим Порядком не подається, якщо відносно продукції діють вимоги про інші спеціальні повідомлення згідно з іншими нормативно-правовими актами, виробник (розповсюджувач) вжив усі коригувальні заходи і вилучив продукцію з обороту, а також якщо проблема торкається якості продукції, а не її безпеки. Не треба подавати повідомлення також у разі, якщо органи нагляду вже повідомлені і виробник (розповсюджувач) продукції знає про це.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини