Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст уточнив, як можна отримати інформацію, що міститься в записах актів цивільного стану

2 лютого 2012, 12:02
1516
0
Реклама

Наказом від 20.01.2012 р. № 112/5 Мінюст вніс зміни в Правила державній реєстрації актів цивільного стану.

Зокрема, Правила доповнені нормами, що стосуються порядку ознайомлення з інформацією, що міститься в записах актів цивільного стану. Так, з даними про себе особа зможе ознайомиться без всяких перешкод, крім того, по його письмовому заяві з підписом, завіреним належним чином, такі дані зможе отримати третя особа.

А ось щоб отримати чужі дані, знадобиться тільки рішення суду, якщо це необхідно для захисту прав і інтересів заявника.

На вимогу фізособи - "заявника", згідно нової редакції Правил, працівники органів держреєстрації актів цивільного стану повинні будуть видати прошену інформацію письмово. У зв'язку з цим не можна не згадати і про зміни в Інструкцію по веденню Державного реєстру актів цивільного стану, внесених цим же наказом. Повне, тобто що містить усі відомості певного актового запису цивільного стану, зміни і іншу інформацію, внесені в неї, або відомості про відсутність такого запису, витягання з Реєстру зможуть отримувати не лише юрособи, як це передбачено зараз, але і фізособи.

Нагадаємо, п.13 Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян уточнюється, що право на отримання інформації про себе у вигляді витягання з Реєстру має особу, що досягла 16 років. Крім того, Порядком передбачено, що особа може ознайомиться з даними про своїх родичів у разі пред'явлення паспорта або паспортного документу, що підтверджує родинні зв'язки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини