Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав програму приватизації на 2011-2014 роки

2 лютого 2012, 11:31
1999
2
Реклама

По повідомленню офіційного веб-сайту Фонду державного майна, Президент підписав Закон № 4335 - VI "Про Державну програму приватизації", прийнятий парламентом на основі законопроекту № 9509.

Законом затверджується план приватизації на 2012-2014 роки. Він передбачає залучення до приватизації ширшого круга об'єктів державної власності і встановлення конкретних термінів приватизації - до 2 років з моменту ухвалення рішення про неї.

Програма проголошує спрощення способів продажу об'єктів держвласності, що не мають попиту у покупців (тобто у випадках, якщо вони не продані із застосуванням інших конкурентних способів). Виняток становитимуть лише акціонерні товариства групи "Г" .

Ці спрощені способи є продажем зі зниженням ціни до рівня "фактичного попиту"без обмеження мінімальної ціни продажу; дроблення пакету акцій і продаж їх окремими лотами на фондових біржах; а також продаж без оголошення ціни.

Відносно земельних ділянок, на яких знаходяться об'єкти приватизації, практикуватимуться відчуження ділянки разом з об'єктом (як єдиного об'єкту), що приватизовується, і включення землі в статутний капітал хозобществ з подальшою приватизацією шляхом продажу пакетів акцій (долею).

Програма також передбачає, що будуть встановлені обмеження по допуску окремих покупців до приватизації держоб'єктів. Йдеться про юрособ, зареєстрованих в офшорних зонах або країнах, включених в список FATF (список країн, що не співпрацюють у сфері відмивання злочинних прибутків). Не допускатимуться до приватизації також юрособи, доля держвласності в майні яких складає більше 25% і афиллированные до них ДЗИГ.

Для підвищення привабливості приватизації для інвесторів планується продавати контрольні пакети акцій АТ групи "Г" на конкурсах з відкритою пропозицією цін на принципах змагальності і рівного доступу інвесторів до приватизації.

Етапи приватизації Програмою заявлені наступні:

- до середини 2012 року створюється правова і організаційна бази;

- до 2013 року завершується продаж об'єктів малої і масової приватизації і тих об'єктів, приватизація яких почалася до набуття чинності Програми;

- в 2014 році мають бути завершені усі процедури продажу об'єктів і внесені зміни в законодавство в частині визначення функцій держорганів, у тому числі ФГИ, як функцій управління об'єктами держвласності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини