Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємства, що застосовують нульову ставку податку на прибуток, подаватимуть декларацію по спрощеній формі

16 лютого 2012, 18:00
1491
0
Реклама

Прес-служба Міністерства фінансів повідомила про прийняття на урядовому засіданні 15 лютого 2012 року рішення про представлення декларації по податку на прибуток в спрощеній формі тими платниками податків, які застосовують податкову пільгу у вигляді нульової ставки по податку на прибуток.

Спрощена податкова декларація максимально наближена до фінансової (бухгалтерською) звітності суб'єкта малого підприємництва. Порядок переходу до подачі спрощеної декларації, на думку Мінфіну, також простий. Відповідно до Податковим кодексом, платники, що відповідають необхідним критеріям (певним НК) в строк, встановлений для звітного періоду (календарний квартал) подають з цією метою органам ДПС спрощену податкову декларацію по встановленій формі. При цьому не треба подавати ніяких заяв, не треба проходити погоджувальні процедури.

У період до 1 січня 2016 року нульова ставка застосовується платниками податку на прибуток, у яких розмір прибутків в кожному звітному періоді наростающим підсумком з початку року не перевищує 300 мільйонів гривен, розмір нарахованої за кожен місяць звітного періоду заробітної плати (доходу) працівників, що знаходяться в трудових стосунках з платником, складає не менше 2 мінімальних зарплат, і які відповідають одній з наступних умов :

- створені у встановленому законом порядку після 1 квітня 2011 року;

- є діючими, з щорічним задекларованим об'ємом прибутків упродовж трьох підряд попередніх років (чи впродовж усіх попередніх періодів, якщо з моменту створення пройшли менше 3 років) не більше 3 мільйонів гривен і среднеучетным кількістю працівників не більше 20 осіб;

- були зареєстровані платниками єдиного податку у встановленому законом порядку в період до набуття чинності Податкового кодексу, а об'єм виручки (за останній календарний рік) від реалізації ними продукції (товарів, робіт, послуг) складав до 1 мільйона гривен, среднеучетное кількість працівників складала до 50 осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини