Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді пропонують легалізовувати букмекерську діяльність

16 лютого 2012, 11:00
1312
0
Реклама

Група депутатів від різних фракцій (Валерій Бондик (ПР), Валерій Баранов (НП), Едуард Прутник (ПР), Олексій Плотников (ПР), Юрій Литвин (НП), Іван Попеску (ПР), Андрій Пінчук (ПР)) внесла до парламенту проект закону № 10053 "Про букмекерську діяльність".

Розробники пропонують знову легалізовувати заборонену на сьогодні букмекерську діяльність. У обгрунтування своєї позиції вони приводять практику різних країн, в т.ч. Англії і Росії, де така діяльність дозволена. У пояснювальній записці автори вказують, що у всьому світі букмекерська діяльність є складовою частиною спортивної культури і істотно відрізняється від інших видів ігорного бізнесу. По по англійській класифікації парі (інтелектуальне змагання за прогнозом результатів незалежних подій, на які організатор парі не може впливати) відноситься до ігор уміння, тоді як азартні ігри в казино і на ігрових автоматах - до ігор випадку.

Проектом пропонується визначати букмекерську діяльність як діяльність, спрямовану на організацію і проведення парі і тоталізаторів за результатами подій, які повинні відбутися і результати яких частково можливо прогнозувати, розробку переліку цих подій, встановлення коефіцієнта виграшу, обліку загальної суми ставок і визначення і виплати виграшів.

Організаторами букмекерської діяльності зможуть бути тільки юридичні особи, що отримали ліцензію на здійснення букмекерської діяльності. Ліцензія видаватиметься строком на 5 років, а органом ліцензування пропонують зробити Мінфін.

За проектом організатор букмекерської діяльності не має права здійснювати інші види діяльності. Крім того, організаторами не зможуть бути юридичні особи, які внесені в Реєстр неприбуткових організацій і установ і в статутних капіталах яких є долі, що належать органам місцевого самоврядування або комунальним підприємствам, а також комунальні підприємства.

Більше того, фізичні особи - засновники (учасники) організаторів не повинні "мати вироків суду про обмеження прав на заняття певною господарською діяльністю" чи судимостей за злочини проти власності і службові злочини.

Статутний капітал організатора букмекерської діяльності повинен складати не менше 5 мільйонів гривен, при чому вартість власних активів організатора впродовж терміну дії ліцензії повинна складати таку ж суму.

Нагадаємо, букмекерська діяльність була заборонена Законом "Про заборону ігорного бізнесу в Україні". Очевидно, що дозвіл букмекерської діяльності зацікавлені особи захочуть приурочити до проведення ЄВРО-2012, так що можна чекати швидкого розгляду законопроекту в парламенті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини