Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кивалов і Бондик пропонують зміни до розгляду админдел по позовах податківців

15 лютого 2012, 18:00
1246
0
Реклама

Народні депутати Сергій Кивалов і Валерій Бондик (ПР) представили в парламенті законопроект № 10030 про особливості розгляду окремих категорій справ в адміністративному виробництві.

Проектом розширений круг представлень органів Державної податкової служби, на підставі яких здійснюється адміністративне виробництво. Додані, зокрема, представлення ДПС :

- про накладення арешту на засоби і інші цінності платника податків, що знаходяться у банку;

- про розкриття інформації про наявність і рух засобів на рахунках платника податків;

- про надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що знаходиться в податковій запоруці

Така основа як "стягнення засобів по податковому боргу"навпаки, зникло з нової, пропонованої редакції Кодексу адміністративного судочинства.

Крім того, в редакції проекту окремо виписано зобов'язання податківців надати докази на підтвердження обставин, якими обгрунтовуються їх вимоги, а також доказів доставления особі, чиїх прав і інтересів торкається позов, копії представлення органів ДПС і прикладених до нього документів.

Проектом уточнюються і терміни розгляду представлень податкових органів. Майже усі админдела, відкриті на підставі представлень, підлягають розгляду впродовж п'яти днів після вступу представлення до суду, не рахуючи вихідних, святкових і інших неробочих днів. Виняток становлять админдела про підтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна або засобів на рахунках платника податків. Вони за проектом мають бути розглянуті впродовж 72 годин після отримання відповідного представлення, не рахуючи вихідних, святкових і інших неробочих днів.

Проект також передбачає доповнення КАС окремою статтею про особливості розгляду справ, пов'язаних з держтаємницею, і зміни в осудності адміністративних справ, предметом оскарження в яких є дії (бездіяльність) і рішення дільничної виборчої комісії з підрахунку голосів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини