Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР пояснила, коли починати застосовувати міжнародні стандарти бухгалтерського обліку при складанні фінансової звітності суб'єктами фондового ринку

15 лютого 2012, 10:36
915
0
Реклама

У роз'ясненні НКЦБФР № 1 від 09.02.2012 р. вказала, як правильно застосовувати ч.6 ст. 40 Закону "Про цінні папери і фондовий ринок", яка зобов'язує публічні акціонерні товариства розкривати інформацію про свою діяльність на основі міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

НКЦБР підкреслила, що такі акціонерні товариства можуть не розкривати інформацію про свою діяльність за 2011 рік на основі міжнародних стандартів фінансової звітності, оскільки згідно МСФО 1 "Перше застосування міжнародних стандартів фінансової звітності", суб'єкт господарювання повинен уявити звіт про фінансовий стан по МСФО на дату переходу на таку систему фінансової звітності, а Порядок розкриття інформації про діяльність публічних акціонерних товариств на основі міжнародних стандартів фінансової звітності набув чинності тільки 04.03.2011 р.

А ось за 2012 рік розкриття інформації повинне здійснюватися вже за міжнародними стандартами фінансової звітності. Держорган також уточнив, що суспільства, які зобов'язані складати проміжну фінансову звітність і відповідно розкривати, повинні, починаючи з фінансової звітності за I квартал 2012 року, представляти її відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності.

У роз'ясненні також вказується, що професійні учасники фондового ринку, окрім тих, які є публічними акціонерними товариствами, повинні складати фінансову звітність і консолідовану фінансову звітність, а також розкривати інформацію про свою діяльність по міжнародних стандартах фінансової звітності починаючи з 1 січня 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини