Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мининфраструктуры запропонувало спростити контроль і оформлення в морських портах

14 лютого 2012, 17:00
730
0
Реклама

Міністерство інфраструктури розробило і оприлюднило на своєму веб-сайті для обговорення зміни до Порядку переміщення товарів в пунктах пропуску через державний кордон, розташованих на території морських портів України, під час контейнерних перевезень в прямому змішаному повідомленні.

Проект передбачає спрощення процедур контролю і оформлення в морських торгових портах.

Зокрема, скорочується (у разі проведення попереднього документального контролю) до 4 годин тривалість митного контролю транзитного товару в контейнері.

Планується застосовувати спрощену процедуру контролю для товарів, переміщуваних в режимі "трансшипмента". Вантаження, розвантаження і відхід судів з товарами, переміщуваними морським і річковим транспортом в контейнерах і під час зберігання що залишаються у межах одного пункту пропуску або зони митного контролю морського торгового порту, за проектом здійснюються без надання контролюючим органам дозвільних документів (дозволів, сертифікатів, свідчень) на такі товари.

Проведення попереднього аналізу інформації і документів, необхідних для надання судну вільної практики проводиться згідно з проектом за допомогою засобів електронного зв'язку. Паперовий документообіг у такому разі не здійснюється.

Під наданням вільної практики розуміється дозвіл портової влади на вільне сполучення судна з берегом і виробництво комерційних операцій. Вільна практика надається відразу після догляду і виконання усіх санітарних формальностей і є важливою умовою готовності судна до вантажних операцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини