Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на особливості оподаткування ПДВ транзитних перевезень вантажів

14 лютого 2012, 10:26
845
0
Реклама

У листі від 01.02.2012 р. N 3085/7/15-3417-26 ДПС роз'яснила нюанси обкладення ПДВ послуг експедиції і перевезення, пов'язані з транзитними перевезеннями вантажів через територію України, якщо власником вантажів є нерезидент.

Зокрема, податкова служба вказала, що послуги перевізника (резидента), який безпосередньо виконує транзит вантажу по вказаних договорах звільняються від ПДВ за наявності належним чином оформлених документів на такий транзит ( п. 197.8 ст.197 НК). На ці операції виписується податкова накладна, в якій об'єми поставок вказуються в графі 11 "Звільнення від ПДВ".

Що стосується експедиторів, то операції по наданню експедитором (резидентом) транспортно-експедиційних послуг вантажовласникові (нерезиденту) не обкладаються ПДВ, оскільки місцем постачання таких послуг вважається місце, в якому одержувач послуг зареєстрований як суб'єкт господарювання (п.п. "ж" п.186.3 ст.186 НК), а ПДВ обкладаються послуги, місце постачання яких знаходиться на митній території України. При здійсненні таких операцій податкова накладна не виписується.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини