Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердив новий порядок розгляду порушень законодавства у сфері легалізації злочинних прибутків

13 лютого 2012, 17:44
1255
0
Реклама

Наказом № 23 від 17.01.2012 р. Мінфін затвердив Порядок розгляду Госфинмониторингом справ про порушення вимог законодавства, регулюючого діяльність у сфері запобігання і протидії легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, і застосування санкцій, замінюючий аналогічний діючий Порядок.

Новий Порядок також поширюється на певних суб'єктів первинного финмониторинга, але в нім, на відміну від діючого, з переліку таких суб'єктів виключені эквайринговые, клірингові установи і біржі.

Змінені також правила застосування санкцій. Згідно з новим Порядком, санкції можуть бути застосовані впродовж 6-ти місяців з дня виявлення порушення, але не пізніше чим через 1 рік з дня його здійснення. Раніше такого правила не існувало.

Крім того, штраф може бути накладений в течії 6 місяців з дня виявлення порушення, тоді як діючим Порядком встановлюється термін в 30 днів після збудження провадження у справі.

Новим Порядком також встановлений обов'язок порушника направити Госфинмониторингу копію квитанції або іншого платіжного документу про сплату штрафу в течії 3-х днів. На сьогодні такі терміни взагалі не передбачені.

У іншому Порядки практично ідентичні.

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини