Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді пропонують відчужувати на користь держави землі, використовувані з порушенням їх правового режиму

13 лютого 2012, 17:02
1176
3
Реклама

На розгляд Верховної Ради винесений законопроект № 10037, яким пропонується посилити державний контроль за використанням природних ресурсів, що перебувають в приватній власності.

Зокрема, автори законопроекту пропонують встановити, що у разі порушення суб'єктом господарювання правового режиму використання таких ресурсів, останні можуть бути примусово відчужені в державну або комунальну власність в порядку, визначеному законом. Посилання на відповідний закон в проекті відсутнє.

Також пропонується ввести державний облік природних ресурсів, що перебувають в приватній власності, який повинен вестися в порядку, встановленому Кабміном.

Земельний кодекс пропонують доповнити нормою про те, що у разі порушення правового режиму використання земельної ділянки, що знаходиться в приватній власності суб'єктів господарювання, і інших природних ресурсів в його межах, ділянка може бути відчужена на користь держави.

У свою чергу КАСУ пропонують доповнити новим видом вимог, який може містити адміністративний позов, а саме: про відчуження земельних ділянок, що знаходяться в приватній власності суб'єктів господарювання, у зв'язку з порушенням правового режиму використання земельних ділянок і інших природних ресурсів, що знаходяться в її межах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини