Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні набуває чинності Методика визначення інвестиційного прибутку для цілей обкладення НДФЛ

13 лютого 2012, 14:39
911
0
Реклама

Наказом № 1484 від 22.11.2011 р. Мінфін затвердив Методику визначення інвестиційного прибутку професійним торговцем цінними паперами при виконанні функцій податкового агента.

Дія Методики поширюється на податкових агентів платника НДФЛ, який здійснює операції з інвестиційними активами з використанням послуг професійного учасника фондового ринку - торговця цінними паперами, включаючи банки.

Згідно з Методикою, інвестиційний прибуток, отриманий в розрахунковому періоді платником податків по операціях з інвестиційними активами з використанням послуг торговця цінними паперами, обчислюється як сума інвестиційного прибутку від операцій з інвестиційними активами, які є в обігу на організованому ринку цінних паперів і деривативов, і інвестиційному прибутку від операцій з інвестиційними активами, які не є в обігу на такому ринку.

Загальний фінансовий результат (інвестиційний дохід або збиток) від операцій з інвестиційними активами визначається як сума алгебри результатів (прибуток або збиток) від операцій з кожним окремим пакетом цінних паперів і загальним результатом (інвестиційний дохід або збиток) від операцій з дериватами.

До прибутку від продажу інвестиційного активу, згідно з Методикою, прирівнюється також прибуток від операцій по: обміну одного інвестиційного активу на іншій; зворотному викупу інвестиційного активу, що належав платникові податків, його емітентом; поверненню платникові податків грошових коштів або майна (майнових прав), заздалегідь внесених їм в статутний капітал емітента, у разі виходу такого платника податків з числа засновників (учасників) такого емітента або ліквідації такого емітента.

Методикою також деталізовані особливості визначення інвестиційного прибутку від операцій з цінними паперами і дериватами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини