Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті пропонують уточнити порядок перетворення акціонерних товариств

13 лютого 2012, 13:00
1019
0
Реклама

У минулу п'ятницю в парламенті був зареєстрований законопроект № 10040 авторства Миколи Кравченка (КПУ), яким пропонується внести чергові зміни Закон "Про акціонерні товариства".

Зокрема, нардеп пропонує встановити, що не підлягають конвертації акції суспільств, що беруть участь в злитті, приєднанні, розподілі, виділенні, перетворенні, якщо такі акції, належать акціонерам, які не брали участь в загальних зборах акціонерів, в голосуванні за рішення про перетворення акціонерного товариства шляхом його реорганізації, не зверталися до суспільства із заявами про вступ в суспільство, що є правонаступником реорганізованого АТ, і з письмовою вимогою про викуп акції суспільством.

Крім того, автор проекту вважає необхідним передбачити, що учасниками суспільства-правонаступника при перетворенні АТ, повинні бути акціонери, які звернулися до суспільства з письмовою заявою про вступ в суспільство, що є правонаступником. Відповідно, розмір статутного капіталу "реорганізованого" суспільства доповів дорівнювати сумі доль учасників, що звернулися із заявами.

А ось вартість усіх акцій, що належать акціонерам, які не брали участь в загальних зборах акціонерів, в голосуванні за рішення про перетворення акціонерного товариства шляхом його реорганізації, не зверталися до суспільства із заявою про вступ в суспільство, що є правонаступником, і з письмовою вимогою про викуп акцій суспільством, відображається суспільством-правонаступником, як заборгованість.

За проектом, колишні акціонери зможуть звернеться заявою про вступ в суспільство, що є правонаступником, впродовж 3-х років після реорганізації, відповідно, з їх вступом повинне прийматися рішення про збільшення статутного капіталу.

Акціонерам, які в нове суспільство вступити не захочуть, пропонують виплачувати компенсацію, еквівалентну вартості їх акцій, за умови їх звернення за компенсацією впродовж 3-х років. Неоплачені засоби, що "належать" колишнім акціонерам, які не звернулися в зазначений термін до суспільства-правонаступника за грошовою компенсацією, пропонують перераховувати до Держбюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини