Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді пропонують відмінити заборону на відчуження права на оренду земельної ділянки комунальної і державної власності

13 лютого 2012, 09:15
1192
1
Реклама

На тижні, що йде, до парламенту був внесений законопроект № 10019 авторства Юрія Каракая (ПР), окрім іншого що передбачає врегулювання порядку відчуження права на оренду земельної ділянки.

Автор законопроекту пропонує зняти заборону на відчуження права на оренду земельної ділянки державної або комунальної власності, а також на внесення такого права до статутного фонду і передачі в заставу шляхом виключення відповідної статті з Закону "Про оренду землі".

Крім того, цей же Закон пропонується доповнити нормою, що визначає процедуру відчуження орендарем права оренди. Таке відчуження може відбуватися в порядку заміни сторони в зобов'язанні шляхом укладення додаткового договору до договору оренди земельної ділянки.

За проектом свій намір про відчуження права оренди земельної ділянки орендар повинен виразити, направивши орендодавцеві повідомлення рекомендованим листом разом з проектом додаткової угоди до договору оренди. Орендодавець же, у разі відсутності заперечень, в місячний термін укладає додаткову угоду до договору оренди земельної ділянки (приймає рішення про укладення додаткового договору до договору оренди земельної ділянки державної і комунальної власності). За наявності заперечень орендодавець направляє орендареві і органу державної реєстрації прав письмове повідомлення про відмову в укладенні такого договору (відносно земельної ділянки державної і комунальної власності - рекомендованим листом).

Законопроектом також визначається порядок відчуження права оренди на частину земельної ділянки.

Земельний кодекс пропонують доповнити нормою про те, що продажу на конкурентних началах (земельних торгах) не підлягають земельні ділянки державної або комунальної власності або права на них у разі відчуження орендарем права оренди земельної ділянки без зміни його цільового призначення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини