Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила в першому читанні закон, що розширює пільги підприємств електроенергетики по податку на прибуток

10 лютого 2012, 14:50
704
0
Реклама

Сьогодні, 10.02.2012 р., Верховна Рада ухвалила за основу законопроект № 9760що передбачає уточнення норми НК про звільнення підприємств електроенергетики від податку на прибуток до 2020 року.

Якщо на сьогодні не оподатковується прибуток таких підприємств, отриманий тільки від продажу електроенергії, виробленої з поновлюваних джерел енергії, то вказаним законопроектом від податку пропонується звільнити будь-який прибуток таких підприємств, отриманий від основної діяльності.

Крім того, "вивільнені" внаслідок надання такої пільги засобу, пропонується дозволити використовувати для створення (переоснащення) виробництва, в т.ч. і шляхом прямих інвестицій. Ці ж засоби пропонують дозволити використовувати і для погашення кредитів, отриманих до набуття чинності НК. Вказані зміни торкаються також і інших суб'єктів, тимчасово звільнених від податку на прибуток.

Автор законопроекту, Юрій Каракай, також визнав потрібним встановити, що у разі невикористання сум вивільнених коштів впродовж 1095 днів з дати закінчення періоду, за результатами якого платник податків залишив такі засоби у своєму розпорядженні, останній зобов'язаний збільшити податкові зобов'язання по цьому податку за результатами податкового періоду, в якому збігає граничний термін використання сум вивільнених коштів, а також сплатити пеню. На сьогодні така санкція передбачається за нецільове використання засобів, санкції за яке не знайшли чіткого вираження в новій редакції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини