Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР в першому читанні підтримала проект про визначення бюджетної політики президентськими посланнями

10 лютого 2012, 12:54
583
0
Реклама

Парламент ухвалив в першому читанні запропонований Президентом законопроект № 9665 про зміни до деяких законодавчих актів України відносно системи програмних документів. Це прийняття народний депутат Юрій Кармазин назвав "державним переворотом".

Законопроектом передбачено, що основні напрями бюджетної політики на плановий бюджетний рік, а також прогноз держбюджету на ті, що йдуть за плановим два бюджетні роки розробляються відповідно до визначених в щорічному посланні Президента Верховній Раді про внутрішнє і зовнішнє положення України пріоритетами бюджетної політики. Також пропонується передбачити, що Кабінет Міністрів видає обов'язкові для виконання акти-постанови і розпорядження не лише на основі Конституції, законів і актів Президента, а також на основі згаданого щорічного послання Президента.

Це означає, що при розробці бюджетів уряд і місцеві держадміністрації повинні будуть виконувати усі моменти, що містяться в президентських посланнях.

При обговоренні законопроекту деякі депутати констатували, що проект практично позбавляє парламент можливості втручатися у бюджетний процес, порушує конституційний принцип розподілу влади і по суті справи формує "авторитарну модель президентської республіки". Було відмічено також, що місцеві держадміністрації за проектом фактично будуть безпосередньо підпорядковані Президентові, минувши Кабмін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини