Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова роз'яснила нюанси відображення в звітності негативного значення ПДВ

10 лютого 2012, 11:12
1059
0
Реклама

Листом від 12.01.2012 р. N 808/7/15-3417-16 ДПС роз'яснила порядок віддзеркалення в податковій декларації по ПДВ залишку негативного значення податку платника податків, що не має права на бюджетне відшкодування.

Зокрема, держорган вказав, що такий платник податків, який не мав права на бюджетне відшкодування через відсутність постачань оподаткувань, має право відбивати в рядку 24 податкових декларації по ПДВ залишок негативного значення податку, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду і з дати виникнення якого пройшло 1095 днів, до повного його погашення.

Нагадаємо, згідно із статтею 200 НК сума податку, що підлягає сплаті (перерахуванню) до Держбюджету або бюджетному відшкодуванню, визначається як різниця між сумою податкового зобов'язання звітного (податкового) періоду і сумою податкового кредиту такого звітного (податкового) періоду. При негативному значенні такої суми, вона враховується в зменшення суми податкового боргу по податку, що виник за попередні звітні (податкові) періоди, а в за відсутності податкового боргу зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини