Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив правила перевезення тварин

1 лютого 2012, 15:17
9293
9
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою № 1402 від 16.11.2011 р. ствердив Правила транспортування тварин (які почнуть діяти з дня їх публікації).

Правила встановлюють вимоги перевезення тварин авіаційним, автомобільним, залізничним, морським і річковим транспортом.

Перевезення тварин може проводитися як з супроводом, так і без такого, але, судячи з того, що випадки можливого перевезення без супроводу встановлюються окремо, загальне правило все ж припускає супровід.

Тварини мають бути привчені до транспортного засобу, яким вони перевозяться.

Заборонено перевезення цілого ряду тварин, у тому числі тих, які під час руху відчувають біль або не можуть пересуватися самостійно, що мають важке відкрите поранення або випадання органів, новонароджених з пуповиною, що не зажила, собак і кішок віком до 56 днів, окрім випадків перевезення їх з матір'ю.

Хворих або травмованих тварин можна перевозити тільки з метою лікування і діагностики, якщо вони мають незначні ушкодження або хворобу, що не доставляє їм додаткових страждань при перевезенні (у будь-якому випадку питання перевезення хворого тварини повинне вирішуватися за рекомендацією ветеринара).

Особливості перевезення виписані для домашніх тварин. Їх необхідно годувати кожних 24 години і поїти кожні 8 годин. Дрібні тварини повинні перевозитися в "засобах перевезення із суцільним щільним дном"

Великих собак в потягах дозволено перевозити тільки в тамбурі вагону (причому не більше одного собаки в тамбурі), в наморднику. Собаки малих порід можуть перевозитися на руках або "під сидінням власника"інші тварини (не більше двох) - в тих же засобах перевезення в місцях для ручної поклажі.

У авіатранспорті в пасажирському салоні можна перевозити дрібних тварин, що важать разом із засобом перевезення не більше 8 кг, службові собаки (у супроводі кінолога) і собаки-поводирі, супроводжуючі сліпих і глухих пасажирів. Клітини птахів мають бути покриті суцільною темною матерією.

Тварини вагою більше 8 кг (разом із засобом перевезення) перевозяться у багажно-вантажних відсіках повітряного судна. Для перевезення їх міжнародними авіарейсами потрібний міжнародний ветеринарний сертифікат і дозвіл на ввезення (вивезення).

У автотранспорті перевозити тварин дозволяється тільки за умови, що вони не забруднюють салон і речі пасажирів і розміщуються на підлозі. В таксі їх можна перевозити і на сидінні, але тільки за наявності підстилки.

Правила містять детальні вимоги пристрою і оснащення транспортних засобів, призначених спеціально і виключно для перевезення тварин, а також особливості перевезення сільськогосподарських, диких тварин, риби і інших гідробіонтів (тобто що живуть у водному середовищі).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини