Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив сертифікати, що засвідчують відповідність змісту пестицидів в продуктах

5 січня 2012, 17:12
706
0
Реклама

Кабінет Міністрів затвердив Порядок видачі сертифікату відповідності сільськогосподарської продукції і сировини рослинного походження вимогам відносно змісту в них залишкової кількості пестицидів, агрохімікатів і важких металів, а також сертифікату про дотримання регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів. Документ ухвалений постановою КМУ від 28.12.2011 р. №1378.

Сертифікати видаватимуться територіальними органами Госветфитослужбы - державними фітосанітарними інспекціями.

Під дію цього порядку підпадають суб'єкти господарювання, які займаються експортом, торгівлею і оборотом сільськогосподарської продукції і сировини рослинного походження.

Сертифікати міститимуть дані про результати аналітичних досліджень спеціалізованих територіальних лабораторій, місце виробництва сільськогосподарської продукції і сировини, об'єм партії продукції, відомості про пестициди і хімікати, які використовувалися виробником.

Для отримання сертифікату заявник повинен подати в дозвільний центр ряд документів, серед яких, - засвідчені ним копії сертифікату якості засобів захисту рослин, що застосовувалися під час виробництва продукції і сировини рослинного походження, а також журналу обліку пестицидів і агрохімікатів, що застосовувалися при виробництві вказаної продукції і сировини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини