Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує створити новий орган, регулюючий ринки природних монополій у сфері транспорту

5 січня 2012, 14:52
621
0
Реклама

У парламенті зареєстрований внесений Кабінетом Міністрів законопроект № 9668 про державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій у сфері транспорту.

Проект визначає принципи держрегулювання діяльності суб'єктів природних монополій у сфері транспорту і суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на суміжних ринках. До останньої, зокрема, відносяться - користування залізничними коліями, диспетчерськими службами, вокзалами і іншими об'єктами інфраструктури, які забезпечують рух залізничного транспорту загального користування, управління повітряним рухом, спеціалізовані послуги транспортних терміналів, портів, аеропортів і так далі

Законопроект передбачає створення спеціального органу - національній комісії з держрегулювання діяльності суб'єктів природних монополій у сфері транспорту.

До компетенції комісії буде віднесена видача спеціальних дозволів (ліцензій), встановлення тарифів (зборів, плати) на послуги транспортників, контроль якості послуг, складання протоколів про порушення законодавства посадовцями суб'єктів природних монополій (згідно КоАП)а також застосування відповідних санкцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини