Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Починає діяти міжнародна Конвенція про право, вживане у разі ДТП

5 січня 2012, 12:05
1709
0
Реклама

Для України набула чинності міжнародна Конвенція про право, яке застосовується до дорожньо-транспортних подій.

За словами Міністра юстиції Олександра Лавриновича, для країн, які приєдналися, ця Конвенція встановлює загальні стани про право, що застосовується до громадянської позадоговірної відповідальності, яка виникає в результаті ДТП.

Відповідно до загального правила Конвенції, права, вживаного у разі ДТП, являється внутрішнє право держави, в якому відбулася подія.

Проте з цього правила є виключення. Так, у разі, якщо ДТП сталося за участю тільки одного транспортного засобу, зареєстрованого не в іншій країні (не тій, де мало місце ДТП), то в деяких випадках застосовуватиметься внутрішнє право держави реєстрації транспортного засобу. Зокрема, воно застосовуватиметься відносно потерпілого, який є пасажиром і постійне місце проживання якого знаходиться не в тій державі, де сталося ДТП, а також в деяких інших випадках.

Конвенція знаходилася 4 травня 1971 року в Гаазі. Як згадується на сайті Міністерства юстиції, до Конвенції приєдналася вже 21 країна, серед яких Білорусь, Латвія, Литва, Чорногорія, Франція, Польща, Сербія і інші.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини