Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку пропонує маркірувати продукти з будь-яким змістом ГМО

5 січня 2012, 09:39
706
0
Реклама

Мінекономрозвитку розробив проект постанови Кабміну про затвердження порядку етикетування (маркіровки)  харчових продуктів на предмет змісту в них генетичних модифікованих організмів.

Порівняно з діючим нині постановою № 468 від 13.05.2009 р., регулюючим аналогічні правовідносини, проект посилює вимоги до маркіровки харчових продуктів. Так, якщо діюча постанова передбачає етикетування харчових продуктів, що містять генетично модифіковані організми об'ємом більше 0,9 відсотка або зроблених з сільськогосподарської продукції, зміст ГМО в якій складає більше 0,9 відсотка, то проектом пропонують этикитировать продукти з будь-яким змістом ГМО.

Добровільне на сьогодні етикетування продуктів, що не містять ГМО, проектом пропонують зробити обов'язковим.

Для перехідного періоду пропонується встановити, що суб'єкти господарювання можуть використовувати пакувальні матеріали і етикетки, виготовлені за "старими" правилами впродовж 24 місяців з дня набуття чинності постанови, а продукти, пакувальні матеріали і етикетки яких виконані без урахування нових вимог, розміщені на ринку не пізніше за 2-і роки з дня набуття чинності постанови, залишаються в зверненні на ринку до закінчення терміну їх придатності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини