Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сертифікат на право здійснення тимчасової адміністрації фінустанов в найближчому майбутньому стане безстроковим

4 січня 2012, 16:30
560
0
Реклама

Мінюст зареєстрував розпорядження Держкомісії по регулюванню ринків фінансових послуг № 718 від 01.12.2011 р., яким змінюється Положення про порядок сертифікації осіб на право здійснення тимчасової адміністрації фінансових установ.

Зокрема, тепер в Положенні визначено, що сертифікат на право здійснення тимчасової адміністрації видається Госфинуслуг безстроково (згідно діючої редакції - на 3 року).

Змінені вимоги до осіб, бажаючих отримати сертифікат. Так, якщо раніше від них вимагалося мати досвід роботи у фінустановах відповідного виду, то тепер це може бути досвід у будь-якій фінансовій установі.

Госфинуслуг також встановила перелік осіб, які можуть претендувати на здійснення тимчасової адміністрації кредитних спілок. До них віднесли: осіб, що мають діючий сертифікат на право здійснення тимчасової адміністрації, виданий НБУ; фізосіб-підприємців, що мають ліцензію на здійснення господарської діяльності арбітражних керівників (розпорядників майна, що управляють санацією, ліквідаторів).

Положення доповнили пунктом, що визначає порядок переоформлення сертифікату. Зокрема, основою для переоформлення може бути зміна інформації, яка надавалася для оформлення сертифікату.

Рішення про переоформлення або про залишення заяви без розгляду Госфинуслуг повинна буде прийняти в течії 15 робочих днів.

Важливо, що суб'єкти, що мають тимчасові сертифікати (тобто терміном дії в 3 року), за бажання можуть переоформити їх у безстрокові у встановленому для цього порядку, у зв'язку зі зміною інформації.

Розпорядження набуде чинності з дня його офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини