Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті пропонують заборонити розміщувати засоби зовнішньої реклами над поверхнею автомобільних доріг

4 січня 2012, 13:42
998
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 9657 авторства Олега Тищенко (БЮТ), яким пропонується внести зміни в законодавство, регулююче розміщення зовнішньої реклами і забезпечення безпеки дорожнього руху.

Зокрема, проектом пропонується виключити з Закону "Про рекламу" норму, що забороняє стягування плати за видачу дозволів на розміщення рекламних засобів. На думку розробника, такі зміни мають на меті забезпечення додаткових надходжень засобів до місцевих бюджетів.

З вказаного Закону також пропонують виключити норму з вимогою про те, що нижній край зовнішньої реклами, яка розміщується над проїжджою частиною, у тому числі на мостах, естакадах і тому подібне, повинен розташовуватися на висоті не менше 5 метрів від поверхні дорожнього покриття. Автор законопроекту вважає необхідним заборонити розміщення засобів зовнішньої реклами над поверхнею автомобільних доріг. А розміщення засобів зовнішньої реклами поза населеними пунктами дозволити на відстані не менше 20 метрів від краю смуг відведення автомобільних доріг.

Відповідні зміни пропонується внести також і в Закон "Про автомобільні дороги". Розміщення засобів зовнішньої реклами в межах смуги відведення автомобільних доріг в населених пунктах пропонується здійснювати відповідно до вимог законів і інших нормативно-правових актів за узгодженням з органами державного управління автомобільними дорогами або їх власниками і відповідними державними органами по безпеці дорожнього руху.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини